Es presenta el llibre “Acosta’t a la Ribera” a Llombai


Es presenta el llibre “Acosta’t a la Ribera” a Llombai

Divendres, 12 d’abril, es va presentar el llibre Acosta’t a la Ribera de Vicent Climent, publicat per l’editorial Reclam. La presentació del llibre es va dur a terme al claustre del convent dominic de la Santa Creu i en la qual van participar, a banda de l’autor, l’alcalde de la població amfitriona de l’acte, Alselmo Cardona; Arturo Blasco i Laura Granell, editors de l’editorial; i Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana.

Acosta’t a la Ribera és un projecte antic de la Coordinadora de la Ribera, un encàrrec que fa cinc anys va fer a Vicent Climent, perquè redactara una guia de la comarca, entre turística i proposta per a visites guiades educatives. El projecte va dormir un temps, però, finalment, ha vist la llum gràcies a la iniciativa de Reclam Editorial, la qual ha fet una edició molt acurada, farcida de fotografies i amb un format fàcil de dur a les mans per consultar el llibre a qualsevol visita. L’edició en si, és un intent de cobrir el dèficit de guies que contraresten el desconeixement que molts riberencs i riberenques tenen de la seua pròpia comarca, com també de convertir-se en un estímul perquè visitants forasters s’acosten a la Ribera esperonats pels seus atractius, tant paisatgístics com monumentals.

Com diu Vicent Climent a la contraportada del llibre “Acosta’t a la Ribera és una guia il·lustrada per conéixer més a fons la comarca i els seus atractius patrimonials i naturals. A partir d’una fitxa amb les dades bàsiques que ens informen de cada població i la seua ubicació, presentem un text divulgatiu que inclou els vestigis arqueològics més importants, la trajectòria històrica local a grans trets i un passeig pels elements que hem considerat més interessants de cada municipi”.

A més a més, Acosta’t a la Ribera enceta una col·lecció de guies, a l’estil del llibre que s’acaba de publicar, monogràfics i recursos didàctics, principalment, quaderns de treball, que codirigiran l’editorial amb la Coordinadora de Centres, la qual rebrà el nom de Pertot, el nom del projecte que l’entitat associada a la Federació Escola Valenciana du endavant per promoure les visites guiades a les poblacions amfitriones de les Trobades de Centres en Valencià de la comarca.

+ No hi ha comentaris

Escriu el teu