Autors
Els nostres

Autors

Marcel Santacreu

Marcel Santacreu Ruiz (Alzira, 1991) no és un poeta a l’ús. Ha passat gran part de la seua vida considerant les seues inquietuds artístiques com una xacra, mentre el temps li conduïa per una vida grisa i descafeïnada. Ara, ja en la seua maduresa, s’ha endinsat en mons com el de l’escriptura, el teatre, el dibuix o la música, i ha fet de les seues habilitats la millor terapia per superar les adversitats i convertir-se en eixe jove polifacètic que, des de xiquet, va desitjar ser.

 

 

Marcel1

 

 

Jose-Rubio

 

José Rubio

José Rubio Morales (Alzira, 1955). Mestre de primària i animador sociocultural, va exercir com a tal a l’escola d’adults Miguel Hernández d’Alzira. Va ser corresponsal i redactor de la delegació de la Ribera Alta del diari Levante-EMV i col·laborador en diversos mitjans de comunicación. La seua atracció pel teatre es manifesta des de ben menut, quan acudia al Gran Teatre a vore sarsueles i representacions teatrals. La seua primera aparició en escena va ser amb 12 anys al retaule nadalenc que preparava la companyia alzirenya d’Aledón. Va participar als muntatges de l’institut Rei en Jaume d’Alzira, on anys després seria part del naixement de l’Associació Cultural de Teatre La Tarumba, de la qual forma part actualment.

Ha dirigit tallers escolars de teatre a Alzira i Xàtiva, on ha escrit diversos contes escenificats. Des de 2011 ha dirigit el grup de teatre de l’Associació Cultural de la Falla Sants Patrons, amb qui va estrenar la seua primera obra, Sopar de festa, guanyadora del 1r premi del concurs de teatre en valencià de la JLF d’Alzira. Ara dirigeix el grup de teatre de la Falla Sant Joan, amb qui estrenarà La tasca del Sifoner.

 

 

Josep Antoni Fluixà

Josep Antoni Fluixà (Alzira, 1959). L’any 1987 va publicar el seu primer llibre de poemes, Nàufrags sens illa. A partir de l’any 1990, amb Gratacelònia, es donà a conéixer com a autor d’obres de narrativa infantil amb la publicació de llibres com Viatge al país dels cocòlits (1992), Pere i el ratolí Pirulí (1994), El poble de Llepamelós (1995), El pirata naufragat (1998), El misteri de la cripta ibèrica (2000), La reina Ataülfa (2001), El cap màgic (2004) i La narradora del desert (2005). L’any 1999 publicà el seu segon llibre de poemes titulat L’estel fugaç i el 2009 aparegué en edició no venal Elegia i cant d’Alcúnia i altres poemes de joventut. I, recentment, el 2014, ha publicat el seu quart poemari, Matèria corporal.

A més, ha publicat l’obra de teatre infantil La ciutat dels gratacels, amb Xaro Vidal (Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana 2004), la narració La dama blanca (2014) i ha escrit articles de crítica literària i textos de caràcter didàctic i pedagògic com el llibre Jocs i estratègies d’animació a la lectura (1995). Des de l’any 2002 és director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.
A Reclam Editorial ha publicat en el 2014 els contes Dril, el cocodril i La pluja, amb il·lustracions de la seua filla Alba Fluixà.

fluixa foto webbnOK